Een baby heeft knuffels en aandacht = co-regulatie nodig

Een baby heeft knuffels en aandacht = co-regulatie nodig

Waar een baby behoefte aan heeft verdwijnt niet als de zon ondergaat
Een baby wil geen knuffel
Een baby heeft een knuffel NODIG
Een baby wordt niet wakker omdat je ze aandacht geeft
Een baby wordt wakker en ‘roept’ je omdat ze jouw co-regulatie nodig heeft om zich goed te voelen en weer kalm geworden opnieuw in te slapen.

In slaap (Borst)voeden, in slaap knuffelen, voeden als ze wakker worden, geruststellen als ze wakker worden, gehoor geven aan hun gehuil…. GEEN van deze dingen zijn negatieve slaap associaties of slechte gewoonten.

Het zijn juist normale koesterende handelingen die in een kwaad daglicht gesteld zijn.

We hebben een taak om de schade veroorzaakt door de weinig koesterende opvoed adviezen van de afgelopen generaties te ontdoen.

We kunnen en moeten dit verbeteren, voor babies en hun families – nu en in de toekomst

Ik ben dankbaar dat Carly Grubb op LinkedIn een lans breekt voor de aandacht en liefde waar babies en hun families behoefte aan hebben. / I am very grateful that Carly Grubb speaks out for the love and attention that babies and their families need!

In de consulten met jonge ouders en hun kindje leg ik dit ook vaak uit. Een baby heeft knuffels en aandacht = co-regulatie nodig! Ongeacht met welke reden (veel huilen, spugen, voorkeurshouding, stijf/gespannen kindje, check-up..) ze een afspraak gemaakt hebben. Ik vindt het pijnlijk te merken hoe vaak ouders zich schuldig voelen als ze hun kindje de aandacht geven die het nodig heeft en waar het om vraagt. De opluchting die ze voelen als ik ze vertel dat je je baby niet kunt ‘verwennen’ met de aandacht die het nodig heeft is altijd voelbaar in de praktijk.

Incontinentie bij kinderen

In september volgde ik de cursus incontinentie bij kinderen. Erg interessant om meer te leren over hoe regulier onderzoek naar incontinentie bij kinderen plaatsvindt. Ook welke oorzaken en problemen hierbij voorkomen.

Maar juist natuurlijk ook hoe wij als osteopaat met incontinentie bij kinderen in aanraking komen. En wat wij kunnen doen bij plasproblemen bij kinderen. Hierdoor kan ik nog beter helpen bij mijn volgende clientjes met incontinentie klachten.

foto cursusmap incontinentie bij kinderen

Luchtreiniging praktijk

Wij hebben geïnvesteerd in luchtreiniging en luchtbevochtiging om het binnenklimaat in de praktijk zo schoon en veilig mogelijk te krijgen. De luchtreinigers zorgen samen met de  luchtbevochtiger voor een beter binnenklimaat. Daarnaast luchten we de praktijk regelmatig. Daarom ben ik er van overtuigd dat dit pakket bijdraagt aan het behoud van jouw en mijn gezondheid!

Read More